ГолосUA
12:38 12/08/2010

В Атлантиці загубилася яхта з Одеси

Крейсерська яхта «Іваноіс», яка є власністю Морського торгівельного порту «Південний» (Одеська область), зникла у Атлантичному океані під час переходу між Америкою та Європою.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у російській Незалежній профспілці моряків із посиланням на звернення ДП «Морський торговельний порт «Південний»».

Яхта «Іваноіс» вирушила у навколосвітнє плавання 2 вересня 2009 року з Одеського порту. Свій похід екіпаж – Станіслав Тризна, Анатолій Толчинський та Олександр Савецький – вирішили присвятити 215-й річниці Одеси, яка святкуватиметься у вересні цього року. Моряки мали намір обігнути Африку, Австралію, Південну Америку і повернутися до Одеси у день свята, 2 вересня цього року.

Відомо, що яхта подолала більшу частину маршруту та вирушила з американського континенту у бік Європи. Більше ніяких даних про «Іваноіс» немає – останній раз моряки виходили на зв’язок два місяця тому.  

Власник яхти ДП «Морський торговельний порт «Південний»» звернувся до міжнародних морських організацій з попередженням про зникнення яхти та проханням про допомогу в її пошуку.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме