ГолосUA
13:21 29/12/2008

В Генпрокуратурі впевнені: смерть прокурора Шуби — нещасний випадок

В Генеральній прокуратурі України переконані, що колишній прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба загинув внаслідок нещасного випадку.

Про це сьогодні під час прес-конференції, як передає кореспондент ГолосUA, заявив начальник управління криміналістики головного слідчого управління Генеральної прокуратури України В’ячеслав Перч.

За його словами, смерть Володимира Шуби, ймовірніше за все, — нещасний випадок.

«Причини смерті Володимира Шуби маловідомі. Це, дійсно, нещасний випадок, та слідство триває, деякі експертизи ще тривають», — зазначив Перч.

Слідчий спростував чутки про те, що у ході слідства зникла зброя, з якої був проведений постріл. «По-перше, карабін, який був у Шуби, від самого початку був у нас і нікому не передавався. По-друге, одяг нікуди не зникав і порохові частинки на ньому також є, ми спростовуємо чутки, що його там не було», — заявив Перч.

Також він додав, що за моделлю пострілу, куля була випущена з кута приблизно 89 градусів, що свідчить про те, що постріл міг бути здійснений лише, коли карабін стояв прикладом на підлозі. За словами Перча, карабін вдарився об підлогу і зробив, за допомогою допоміжного пристрою у рушниці «шведер», мимовільний постріл.

«Є ряд законів фізики, які діють незалежно від чиїхось думок та обвинувачень, постріл був проведений майже із вертикального положення», — зазначив він.

Як зазначив заступник Генерального прокурора України Микола Голомша : «Прокуратура, як ніхто інший, зацікавлена у розслідуванні смерті свого колеги. Ним займаються найкращі професіонали».

Як повідомляв ГолосUA, 15 жовтня під час перебування у спортивно-розважальному комплексі «Беркут», через постріл з карабіну загинув прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба.

Допитано біля 40 свідків, призначено близько 40 експертиз. Слідство триває.

 

Читайте также по теме