ГолосUA
17:57 07/04/2010

В Інтернеті з’явилися копії рішення КСУ щодо легітимності створення коаліції

Конституційний суд визнав право кожного окремого народного депутата, незалежно від фракційної приналежності, входити до складу парламентської коаліції.

В Інтернеті з’явилися копії вчорашнього вердикту КС щодо звернення депутатів від Партії регіонів розтлумачити частину шостої статті 83 Конституції України в контексті процедури формування парламентської коаліції.

Його планують оприлюднити завтра, 8 квітня.

“Окремі народні депутати України, зокрема, ті, які не перебувають у складі депутатських фракцій, що ініціювали створення коаліції депутатських фракцій у Верховній раді України, мають право брати участь у створення коаліції”, — говориться в документі.

Нагадаємо, 68 народних депутатів від Партії регіонів звернулися в КС з поданням, в якому просили дати офіційне тлумачення положень частини 6 статті 83 Конституції, а також частини 4 статті 59 регламенту Верховної ради відносно можливості окремих народних депутатів брати безпосередню участь у формуванні коаліції депутатських фракцій.

Також аналогічне подання було направлене до суду депутатами фракції БЮТ.

Відмінність вчорашнього рішення від позиції з цього ж питання двохрічної давності судді мотивували новоприйнятим законом про регламент роботи Верховної ради.

За матеріалами: Главком />  

Читайте также по теме