ГолосUA
10:38 07/12/2009

В Кабінеті міністрів об’єднали місцеву та регіональну владу України

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала створити Національний конгрес місцевих та регіональних влад. Голова уряду попросила проголосувати за таке об’єднання на урочистому засіданні з нагоди Дня місцевого самоврядування. На засідання приїхали голови обласних, міських, сільських та селищних рад.

“Я хотіла би запропонувати вам одну важливу для всіх нас подію. Ви знаєте, що коли ви всі об’єднаєтесь, то більше нічого не треба. Коли ви всі разом — це і є єдність України. Тому я вам пропоную такою громадою утворити Національний конгрес місцевих та регіональних влад України — потужну і масштабну організацію”, — звернулась вона до регіональних чиновників.

Ініціативу Ю. Тимошенко підтримали одноголосно. Голосування відбулось шляхом підняття рук. Глава уряду запевнила, що Кабінет міністрів у найкоротші терміни юридично оформить новоутворену організацію. “Тоді ми з вами будемо збиратись для прийняття будь-яких значимих для країни рішень”, — пообіцяла Ю. Тимошенко.

Водночас, вона запевнила, що новоутворений Національний конгрес подасть заявку до представництва у Конгресі місцевих та регіональних влад Європи. “І це вже буде абсолютно інша система участі України і наших органів місцевого самоврядування у формуванні політики, і не тільки української”,- додала прем’єр.

А. Береза.

 

Читайте также по теме