ГолосUA
07:20 06/06/2010

В Києві проходить перший Всеукраїнський фестиваль бойового гопака «Козацькі забави»

5-6 червня на території Національного музею народної архітектури і побуту України в селі Пирогове проходить перший Всеукраїнський фестиваль бойового гопака «Козацькі забави».

Про це повідомив президент Міжнародної федерації бойового гопака, засновник стилю Володимир Пилат, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, фестиваль організовано з метою популяризації прадавнього національного виду бойового мистецтва – бойового гопака. Він зауважив, що ця подія допоможе не лише залучити наших сучасників до вивчення і пізнання української культури а й розширити можливості організації сімейного свята в кращих традиціях українців.

У рамках заходу запланована презентація книг «Бойовий Гопак» і «Жовтяк». Також фестивальною програмою передбачено показові виступи шкіл бойового гопака та концерт етнографічних колективів, майстер класи, дитячі та дорослі конкурси, а ще виставка-ярмарок дитячої духовної книги, майстрів та народних промислів. Також усіх бажаючих пригощатимуть справжнім козацьким кулішем і навчатимуть співати козацьких пісень.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме