ГолосUA
10:35 12/11/2010

В Києві проходять Дні фантастики

 

У рамках ХІІІ-го Київського міжнародного книжкового ярмарку, що проходить в експоцентрі «Спортивний», відкрито нову програму «Дні фантастики в Києві».

Про це повідомили в оргкомітеті.

Представник оргкомітету міжнародної літературної конференції «Дні фантастики в Києві-2010» і головний редактор журналу «Реальність фантастики» Іраклій Вахтангішвілі повідомив, що «Дні фантастики в Києві» є традиційною щорічною подією, яка вже має багаторічні традиції і стабільно збирає тисячі прихильників цього жанру. Цього року організатори вирішили змінити формат і перевели його в статус міжнародної літературної конференції, в рамках якої відбудеться чимало цікавих заходів. Зокрема, в рамках «Дні фантастики в Києві» заплановано представлення Літературного об’єднання «Кобзар», проведення конкурсу «Зоряна Фортеця» і презентація мережевого ресурсу «Лабораторія фантастики».

 

Також в оргкомітеті повідомили, що цього року взяти участь в Київському фантастичному книгофорумі запрошено багато відомих авторів, літературознавців і критиків. Серед них : почесний президент літературної конференції Анджей Сапковський і автори, які мають світову популярність : Володимир Аренєв, Федір Березін, Андрій Валентинов, Юрій Винничук, Марія Галина, Яна Дубинянська, Марина і Сергій Дяченки, Михаіл Назаренко, Генрі Лайон Олді та багато інших…

Щодня на шанувальників фантастики чекають творчі зустрічі з українськими та зарубіжними фантастами, майстер-класи, автограф-сесії, презентації комп’ютерних ігор, дискус-клуби і вікторини. А ввечері гостей розважатимуть показом фантастичних кінофільмів, живою музикою та виступами «Косплей-шоу» і театральної студії аніме-группи Fighting Dreamers.

Під час «Днів фантастики в Києві» також будуть вручено премії в різних номінаціях, серед яких : «кращий фантастичний роман року», «краща повість року», «краща перекладна книга», «краща критична стаття» тощо.

І. Тимошенко

/>  

 

 

 

Читайте также по теме