ГолосUA
12:44 23/12/2008

В Києві відбулася акція проти звільнень та невиплати зарплати

Всеукраїнську акцію протесту провела сьогодні Федерація профспілок України.

Як повідомив кореспондент ГолосUA, активісти виступили із вимогою до влади не допустити скорочення робочих місць та затримки виплати зарплати.

За словами голови Федерації профспілок Василя Хари, мета акції – привернути увагу урядових структур та об’єднань роботодавців до ситуації, що склалася в економіці країни, коли основний тягар фінансово-економічної кризи власники намагаються перекласти на плечі трудящих, стають нормою масові порушення трудових, соціально-економічних прав та гарантій працівників, незаконні звільнення, невиплати заробітної плати тощо.

В Києві з ранку пікетники мітингували на Майдані Незалежності та біля Кабінету Міністрів, згодом вирушили до будівлі Верховної Ради. Як стверджують організатори акції, в ній взяли участь від 15-ти до 20-ти тисяч чоловік, які приїхали з усіх регіонів України.   />  Порядок пильнували близько сотні правоохоронців.

Керівники профспілок повідомили, що результатом акції стала згода Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко зустрітися 26-го грудня із представниками пікетників.

 

Читайте также по теме