ГолосUA
18:21 08/04/2010

В Києві відкрилася перша експозиція спортивної книги

В Україні вперше демонструватиметься експозиція спортивної книги, яка організована у рамках проведення V Весняного київського книжкового ярмарку-фестивалю "Медвін".

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Цьогорічний книжковий форум триватиме з 8 по 11 квітня у Національному університеті фізичного виховання і спорту України. В ньому беруть участь спеціалізовані видавництва з України, Росії, Білорусі, Казахстану, Литви та інших країн. Загалом, в експозиції представлено близько 700 книг спортивної тематики.

У перший день роботи книжкового ярмарку, який був оголошений Днем спортивної книги, відбулася презентація книг, виданих за програмою співробітництва Міжнародного олімпійського комітету, Національного олімпійського комітету України та Національного університету фізичного виховання і спорту України. Зокрема, були представлені монографія "Олімпійський спорт", "Енциклопедія олімпійського спорту в запитаннях і відповідях", зібрання творів Олексія Бутовського та інші видання.

Виступаючи на відкритті експозиції, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначив, що НОК дуже багато уваги приділяє виданню та розповсюдженню спортивної книги. "Так, в цьому році розпочнеться акція з передання спортивної літератури загальноосвітнім школам. І незабаром буде обрано вже 20 таких шкіл, які зможуть отримати спеціалізовану спортивну літературу для роботи з дітьми", — зазначив С. Бубка.

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме