ГолосUA
07:38 19/09/2010

В Києві відзначили „День батька”

В Києві відбулася всеукраїнська благодійна акція “День батька — 2010”, основні заходи якої влаштували у двох парках міста — „Маріїнському” та „Перемога”.

Ініціаторами й організаторами проведення свята, яке традиційно відзначається у третю суботу вересня, є МГО “Міжнародний центр батьківства” за сприяння Департаменту сімейної та тендерної політики Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

Головну мету акції її організатори вбачають у популяризації ролі чоловіка, як батька в сім’ї та суспільстві та активній участі батька у вихованні своїх дітей. Останнім часом у цьому питанні спостерігаються негативні тенденції, зокрема, нівелювання ролі батька у родині та у вихованні дітей, — відзначають в МГО “Міжнародний центр батьківства”. Отже, заходи, які проводяться в День батька, на думку його організаторів, мають об’єднати людей, котрі могли б поділитися своїми проблемами, успіхами і досягненнями у справі виховання дітей.

За даними департаменту сімейної та тендерної політики Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, сьогоднішня статистика є невтішною. Зокрема, 45% дітей в Україні виховуються у неповних сім’ях, а 100 тисяч дітей є безпритульними…  

Організатори акції наголошують на тому, що сьогодні проведення Дня батька є виключно громадською ініціативою, але сподіваються, що Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту й надалі підтримуватиме їхню ініціативу і сприятиме, аби відзначення Дня батька було затверджено Указом Президента на державному рівні.

В рамках акції „День батька — 2010” було організовано фотовиставку “Щасливі татусі” за участю відомих чоловіків України, які успішно поєднують кар’єру та батьківство. Представник ГО “Гама” і координатор фотопроекту Світлана Гаращенко повідомила, що виставка організована задля привернення уваги до ідеї батьківства і до участі батька у вихованні дітей.  

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме