ГолосUA
15:19 16/02/2009

В КМДА не можуть правильно порахувати фанатів співу Черновецького, він вже готує свій другий “сольник”

Мер Києва Леонід Черновецкий знову організовує мітинг у свою підтримку — 17 лютого. У зв’язку з цим він доручив забезпечити участь підлеглих йому підрозділів Київської міськдержадміністрації. Про це повідомила ГолосUA прес-служба блоку Віталія Кличка.

“Повагу викликає наполегливість в прагненні робити реальні справи, а не в бажанні зробити чергову дурість, як цього хоче Леонід Черновецкий. Перший «сольник» перед киянами 13 лютого зазнав повне фіаско і не дає спокій мерові і його команді, яка відчуває як погойдалися їх крісла. Замість того, аби зробити висновки і негайно приступити до виконання своїх прямих обов’язків, вони намагаються безпорадно змусити киян їх любити або хоч би створити видимість щастя. Правда при цьому використовується адмінресурс і в черговий раз порушуються закони”, — сказано у повідомленні.

У Блоці Кличка стверджують, що як і минулої п’ятниці, на мітинг зганятимуть примусово. Порахують і тих, хто не захоче вийти «у підтримку мера».

На підтвердження цього у розпорядженні депутатської фракції Блоку Віталія Кличка є копія доручення мера щодо забезпечення участі підлеглих йому підрозділів виконавчого органу у мітингу 17.02.2009 року.

«Черновецкий давно втратив довіру киян і своїми піснями і примусовими мітингами він лише підливає масла у вогонь народного обурення. Ми звертаємося до Генерального прокурора України з депутатським запитом щодо термінового вживання заходів прокурорського реагування на факти перевищення службових повноважень керівництвом КМДА. Також звертаємо увагу Генерального прокурора на те що прокуратура Києва не реагує на багаточисельні факти порушень чинного Законодавства з боку столичної влади, про яких постійно повідомляють депутати фракції Блоку Кличко», — зазначили у прес-службі блоку.

Водночас, у вагонах київського метро на інформаційних моніторах повідомляють, що на минулий мітинг “за” Черновецького, який відбувся 13 лютого, прийшло 100 тисяч киян. Цю ж цифру назвала і прес-секретар Київської міської державної адміністрації Оксана Макаренко в інтерв’ю ГолосUA. А правоохоронні органи називають цифру “прихильників” мера у 5 разів меншу. Зокрема, голова прес-служби МВС Києва Володимир Поліщук запевнив кореспондента ГолосUA, що у п’ятницю, 13 лютого, під стінами КМДА було близько 15-20 тис. людей.

 

Читайте также по теме