ГолосUA
14:42 03/04/2009

В КМДА порахували, скільки коштуватиме ремонт Бортницької станції аерації

КМДА готова гарантувати безпечну роботу Бортницькій станції аерації.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у цьому році для унеможливлення аварії планується відвести приватні землі під мулові поля або ж відкопати дамбу та підняти її.

Перший варіант коштуватиме місту близько 5 мільярдів гривень, тоді як другий — лише 150 мільйонів. Тому, за словами А.Голубченка, КМДА надало перевагу підняттю дамби, хоча остаточне рішення ще не прийняте.

«Я заявляю, що ніяких підстав думати, що ми допустимо аварію, немає. Я, як перший заступник, заявляю, що проект повністю підтриманий мером. Мною вже дані відповідні доручення і я взяв під особистий контроль дотримання фінансування проекту», — наголосив в.о. голови КМДА.

Він зауважив, що у цьому році буде здійснено заміну обладнання станції на суму 14 мільйонів гривень. Проект повної реконструкції Бортницької станції аерації має бути готовий до кінця року, після чого почнуться будівельні роботи, на які вже виділено 32 мільйони гривень. Зокрема, планується замінити насос першого підйому і повністю замінити перший блок. Після реконструкції блок зможе очищати 650 тисяч кубометрів води на день, при загальній потребі столиці по очистці води — 850 тисяч кубометрів води.  

Читайте также по теме