ГолосUA
07:47 31/08/2009

В КМДА заговорили про звільнення голови правління «Київенерго» Соколовського

Київська міська державна адміністрація ініціює звільнення голови правління «Київенерго» Едуарда Соколовського.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Не бачу можливості працювати з керівником, який не розуміє, де він знаходиться і за що відповідає, — одні бізнесові інтереси для такого підприємства, як «Київенерго», не можуть бути прерогативою у дільності. Я не можу терпіти, щоб в місті монополіст вирішував одноосібно, що відключати, навіть коли є борги», — сказав посадовець.

Незадоволення мерії роботою Е. Соколовського А. Голубченко аргументував відключенням компанією електропостачання у деяких школах міста та інших соціальних об’єктах. Саме тому, за словами заступника голови КМДА, колегія Київміськдержадміністрації вирішила звернутися до мера Л. Черновецького з проханням скликати наглядову раду і «розглянути персонально питання Соколовського».

Голова правління «Київенергохолдингу», до складу якого входить й «Київенерго», Юрій Бондар сумнівається, що звільнення Е. Соколовського виріщить проблеми. /> «Газ України» у повному обсязі не постачає газ «Київенерго», за який компанія неспроможна розплатитися, «Київгаз» в плачевному стані, оскільки уряд не підвищує тарифи на транспортування газу, «Київводоканал» недоотримує кошти на покриття різниці тарифів — це все ланцюжок, який тягнеться до ЖЕКів», — сказав він.  

За словами Ю. Бондаря, відключення енергопостачання псує авторитет міської влади.

«Істеричні заяви чиновників КМДА пов’язані з тим, що я, як керівник підконтрольної мені наглядовою радою акціонерної компанії, займаюся в першу чергу економікою «Київенерго» і в політичні ігри грати наміру не маю». — так прокоментував Е. Соколовський заяву А. Голубченка, додавши при цьому, що якби столичні посадовці пом’ятали про економіку, то у Київа не було б проблем з житлово-комунальним господарством.  
 
За матеріалами: «Экономические Известия»

 

Читайте также по теме