ГолосUA
07:51 10/07/2009

В.Князевич наказав перевірити всі санаторно-курортні заклади

Ретельне вивчення випадків отруєння відпочиваючих у комунальному підприємстві «Санаторій Перлина Карпат» (Закарпатська обл.) та у дитячому санаторії «Конвалія» (Львівська обл.) обов’язково має завершитись жорсткими санкціями до винуватців та відповідними висновками, які б в майбутньому не допустили аналогічних ситуацій. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Василь Князевич на колегії МОЗ, передала прес-служба відомства. />  

Заступник міністра охорони здоров’я України Валерій Бідний, який очолював комісію з перевірки обставин отруєння дітей, у доповіді навів невтішну інформацію. Як з’ясували члени комісії, матеріально-технічна база та санітарно-гігієнічний стан комунальне підприємство «Санаторій «Перлина Карпат», рівень підготовки і кваліфікації обслуговуючого персоналу не відповідають вимогам, що дають можливість оздоровлення та відпочинку дітей. Наприклад, серед лікарів, що відповідали за медичний супровід дітей, не виявилось жодного педіатра.
 

Крім того, комісія відзначила вкрай незадовільний стан харчового блоку санаторію та багато інших порушень.
 

Заслухавши доповідь, Василь Князевич наголосив, що Міністерство не перебиратиме на себе функції слідчих органів, але медичний аспект вивчення проблеми буде досліджений максимально. Велику увагу Міністр приділив питанню ліцензування оздоровчих закладів та усуненню можливих недоліків. Адже Комісія МОЗ визнала, що заклад «Перлина Карпат», акредитований у 2008 році на вищу акредитаційну категорію, не відповідає даній категорії. Крім того, там була зафіксована фальсифікація сертифіката відповідності. Міністр дав доручення більш ретельно контролювати питання видачі ліцензій подібним закладам.

 

Читайте также по теме