ГолосUA
17:40 18/03/2009

В кожному районі Києва визначать спеціальні зони для вигулу собак

Столична адміністрація візьметься за регулювання проблеми вигулу собак у Києві. />  

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.
 

«З початку 90-х у столиці щороку відчутно більшає кількість домашніх тварин. Так склалося, що останнім часом основна увага приділялась проблемі безпритульних тварин, а питання домашніх улюбленців лишалося поза увагою», – зауважив під час робочої наради перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
 

Він розповів, що вже багато років Київ вивчає аналогічний закордонний досвід. Показовим, за його словами, є приклад Берліна, де для вигулу собак відведені спеціальні території, на яких встановлені попереджувальні знаки. Наприклад: «дозволено вигул собак на повідку», «дозволено вигул собак без повідка», «початок зони вигулу» та «кінець зони вигулу».
 

«Потрібно в кожному районі столиці визначити такі зони, де можна здійснювати вигул собак, не прибираючи за ними і такі, де потрібно обов’язково прибирати. Наступним кроком потрібно підготувати відповідні попереджувальні знаки та встановити їх у визначених зонах. І діяти обов’язково потрібно разом з громадськими кінологічними спілками, санітарними та ветеринарними організаціями, громадськістю», – резюмував Анатолій Голубченко.
 

Він додав, що необхідно започаткувати районні рейди на предмет перевірки дотримання правил вигулу собак у столиці. На переконання Анатолія Голубченка, це стимулюватиме кожного голову районної адміністрації жорсткіше контролювати власників домашніх тварин у своєму районі.
 

«Сьогодні такі порушення регулюються Адміністративним Кодексом України, в якому статтею № 154 передбачено стягнення штрафу у розмірі від 17 до 50 грн. Ми розуміємо, що таке покарання аж ніяк не стимулює мешканців дотримуватись закону, тому вже направили відповідні документи до профільної комісії Верховної Ради з проханням збільшити суму штрафу в рази», – розповіла радник Київського міського голови Світлана Берзіна.
 

Вона зауважила, що право на складення адміністративного протоколу у даному випадку мають дільничні інспектори міліції, працівники ЖЕКу та спеціалісти КП «Центр ідентифікації тварин». Протягом 2008 року дільничними міліції було складено 178 відповідних адмінпротоколів, а спеціалістами «Центру ідентифікації тварин» – 790.

 

Читайте также по теме