Ольга Черненко
09:28 26/12/2010

В країні існує така величезна кількість законів і пільг, які жодна влада не в змозі профінансувати – нардеп

В Україні треба негайно розпочати реформу соціальної сфери.

Таку думку висловив голова бюджетного комітету, народний депутат від Блоку Литвина Валерій Баранов в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Нині опозиція критикує владу, що уряд не додав нічого значного в бюджеті на соціальну сферу. Але ж і попередній уряд не профінансував жодного разу соціальний сектор», — наголосив він.

За словами нардепа, це пов’язано з тим, що в країні існує величезна кількість законів і пільг, які влада не в змозі профінансувати.

«Немає чіткого підрахунку цього. В Україні кожен третій – пільговик. Це повний абсурд. Тому в уряду немає виходу. Тому крім того, як стримати торішні цифри бюджету по соціальних виплатах, по-іншому не виходить», — підкреслив він.

Нардеп зазначив, що треба негайно розпочати реформу соціальної політики.

«Треба провести інвентаризацію законодавства, відмінити багато придуманих, популістських законів. Бо їх неможливо профінансувати. Не може країна всім роздавати пільги. Їх неможливо виплатити. Має бути створена загальна база пільговиків, треба перейти до адресної допомоги, до соціальних карток. Це світова практика. Треба скоротити кількість людей, які користуються пільгами. Треба зупинитися. Інакше ми захлинемось», — додав він.

Читайте также по теме