ГолосUA
04:58 16/09/2009

В Криму викрили фірму, яка продавала в рабство українських моряків

Співробітники Головного управління СБУ України в Автономній Республіці Крим викрили керівників однієї з фірм Феодосії і інших осіб в тому, що вони обманним шляхом перемістили через кордон 17 українських моряків і незаконно утримували їх з метою експлуатації на території Камеруну і Беніна.

Про це повідомила прес-группа ГУ СБУ в АРК.

У прес-групі розповіли, що полонені моряки перебували в страшних умовах біля берегів Африки, внаслідок чого майже всі вони перенесли тропічні захворювання, а кухар і тралмастер померли.

Як повідомили в кримському Главку СБУ, в травні поточного року до СБУ звернулися громадяни України із заявою, в якій вказали на «попередню змову керівників фірми Феодосії з невстановленими особами з іноземної фірми, які обманним шляхом завербували їх та перемістили через державний кордон, де змусили до незаконной трудової експлуатації, що привело до загрози їх здоров’ю і життю».

«В ході спеціальних заходів був підтверджений факт з формулюванням «незаконна операція стосовно людини з метою її трудової експлуатації за кордоном», — зазначили в СБУ.

В зв’язку з цим Головне управління СБУ в АРК порушило відносно керівників фірми-винаймача та невстановлених осіб з іноземної фірми кримінальну справу по ч.2. ст.149 Кримінального кодексу України — торгівля людьми або інша незаконная операція відносно людини.

У прес-групі також повідомили, що в даний час у даній кримінальній справі слідчим управлінням ГУ МВС України в АРК проводиться досудове слідство. Проведено рятувальна операцію і моряки повернуті до України.

За матеріалами: «Новости Крыма»

 

Читайте также по теме