Елена Соколова
11:10 29/10/2010

В Луганську створений Єврорегіон «Донбас» за участю Ростовської області Росії

Сьогодні в Луганську губернатор Луганської області Валерій Голенко і голова адміністрації Ростовської області (Росія) Васілій Голубєв підписали угоду про створення Єврорегіону "Донбас".

Підписання угоди готувалося декілька років, сторони опрацьовували усі можливі напрямки співробітництва та юридичні засади такого створення, передав кореспондент ГолосUA.

 

Тепер Єврорегіон "Донбас" стане центральним напрямком в роботі Луганської ОДА за Програмою транскордонного співробітництва. За словами Валерія Голенка, в рамках Єврорегіону будуть оперативно вирішуватися питання торгово-економічної взаємодії сусідніх областей, а також реалізовуватимуться спільні проекти у сфері бізнесу та виробництва. Важливі і культурно-духовні стосунки між братськими народами обох країн, наголосив губернатор.

 

У свою чергу, губернатор Ростовської області Васілій Голубєв зазначив, що російські бізнесмени підтримують створення Єврорегіону "Донбас".

 

Варто нагадати, що Єврорегіон – це юридично оформлена за нормами Ради Європи територія співробітництва між органами влади прикордонних регіонів держав, що мають спільні кордони. На територіях вже створених в Україні еврорегіонів проживає майже 20% населення країни.

Читайте также по теме