Елена Соколова
05:52 26/10/2010

В Луганську з’явився новий тролейбусний маршрут

 

size="4">В Луганську урочисто відкрито нову тролейбусну лінію, що зв’язала два найбільш віддалені одна від одної околиці міста — квартал Мирний на півдні і квартал 50-річчя Жовтня на сході Луганьска. 

 

 

 

size="4">Церемонія пройшла в присутності народних депутатів, чиновників мерії та облдержадміністрації, а також великої кількості мешканців Південного мікрорайону, які чекали цієї події декілька десятиліть, повідомив кореспондент «ГолосUA».

 

size="4">Проект тролейбусної сполуки цього мікрорайону був розроблений ще за часи СРСР, але багато разів його реалізація відкладалася через брак фінансування.

 

size="4">Будівельники, що створили важливу для міста транспортну сполуку, бу
size="4">ли нагороджені почесними грамотами. Загальна вартість проекту – 18,5 млн. грн. На лінію вже виведено 12 тролейбусів, але в найближчому майбутньому їх число буде збільшено. За кошти міського бюджету придбано 10 нових тролейбусів, і 5 з них вже курсують вулицями міста.

 

size="4">За словами директора
size="4">АП «Донбаскомунпроект» Віктора Павлюка, подібний об'єкт вперше за 20 років вводиться у Донбасі. «Протягом 2,5 років управління у справах будівництва мерії, проектний інститут, будівельники, управління автоматики та захисту, Луганське енергетичне об'єднання і Луганськелектротранс працювали як одна команда. Сьогодні тягова підстанція — це унікальний об'єкт. Вона оснащена сучасним вітчизняним обладнанням. А тролейбуси, що закуплені для неї, є найбільш комфортабельними й надійними машинами нового покоління», — зазначив Віктор Павлюк.

 

size="4">В планах мерії – подальший розвиток Південного мікрорайону. Заплановано будівництво спортмайданчиків, льодового палацу, нового житла.

Читайте также по теме