ГолосUA
12:29 20/08/2010

В МінАПК заплутались в оцінках збору врожаю

Наразі в Україні зібрано 26 мільйонів тонн збіжжя.

Таку цифру озвучив заступник міністра аграрної політики Сергій Тригубенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Неспівпадіння цих даних з озвученими раніше міністерством чиновник пояснив відсутністю на прес-конференції спеціаліста з державної хлібної інспекції.

«Повинна була прийти спеціальна людина з державної хлібної інспекції з конкретними розрахунками по областям і подати конкретні матеріали і конкретні цифри. Я не готовий вам їх озвучити», — зазначив він.

При цьому С. Тригубенко порадив користуватися інформацією сайту МінАПК. Окрім цього чиновник заявив, що «в МінАПК продовжують очікувати врожаю біля 40 млн. тонн».

Нагадаємо, 18 серпня перший заступник міністра аграрної політики України Сергій Мельник заявляв, що урожай зернових у зв’язку зі спекою може бути на 15% нижчий за раніше озвучені прогнози.

«Спека достатньо серйозно вплинула на врожай. Ми наразі можемо говорити про зменшення на 15% від тих прогнозів, які ми надавали раніше», — повідомив С. Мельник.

При цьому ще раніше Міністерство аграрної політики озвучувало прогноз щодо врожайності на 2010 рік у обсязі 42,1 млн. т.

«За нашими прогнозами наразі ми плануємо зібрати 42,1 мільйона тон зернових, з них пшениці — 17,8 мільйонів тон, в тому числі — 9 мільйонів тон продовольчої пшениці, 580 тисяч тон, ячменю 10 мільйонів тон та близько 2 мільйонів інших зернових. При цьому ми збільшуємо прогнози на врожай кукурудзи — біля 12 мільйонів тон», — зазначав раніше профільний міністр Микола Присяжнюк.

А. Береза />  

Читайте также по теме