В Мінекології не схвалюють ідею будівництва заводу з переробки отрутохімікатів у Карпатах

Міністерство екології та природних ресурсів України проти створення підприємства для переробки небезпечних хімічних відходів в Карпатському регіоні. 

Таку позицію озвучив під час брифінгу заступник міністра екології та природних ресурсів Іван Макаренко.

За його словами, в Мінекології не бачать необхідності будівництва такого підприємства, оскільки воно може бути небезпечним з точки зору перспективи розвитку Західної України, як заповідного і рекреаційного регіону, привабливого для туристів.

Відходи такого класу потрібно вивозити за межі України і знищувати на вже існуючих, спеціалізованих підприємствах, а не будувати ще кілька років своє”, — наголосив І. Макаренко, принагідно висловивши сумніви у доцільності подальшого використання підприємства після повного знищення всього об’єму гексахлорбензолу з полігона у Калуші.

В прес-службі Міністерства зазначають, що у 2010 році з калуського полігону було вивезено 8,5 тисяч тонн токсичного гексахлорбензолу, який було відправлено на знищення до Великої Британії. На сьогоднішній день, за оцінками міжвідомчої комісії, в Калуші залишилося приблизно 22 тисячі тонн ГХБ. Наразі, в Мінекології запевняють, що будуть й надалі тримати під контролем всі дії органів місцевого самоврядування, щодо вивезення і очищення регіону від небезпечних відходів гексахлорбензолу.

Читайте также по теме