ГолосUA
06:38 17/08/2010

В МНС закликали українців в спеку частіше мити руки й пити бутильовану воду

У зв’язку із надзвичайною спекою на можливими наслідками отруєнь, рекомендації населенню вирішили дати й у Міністерстві надзвичайних ситуацій.

Так, МНС рекомендує з метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь українцям не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання.

Також, рятівники закликали громадян не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. Особливу увагу в МНС звернули на необхідності заборони вживання незнайомих грибів, ягід, трав та інших.

Окрім того, серед порад відомства й таке: не готувати продукти із запасом, а приготовлені страви бажано вживати відразу. «Не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання)», — сказано в повідомленні прес-служби.

Окремо виділені рекомендації й по питтю води. «Для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану, при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і проварена», — рекомендували в МНС.

Рятівники наголосили на необхідності частого миття рук, особливо перед їжею. Тим більше батькам слід завжди пам’ятати про правила гігієни при при відпочинку з дітьми. />  

Читайте также по теме