ГолосUA
08:17 27/03/2010

В Москві ніяких жорстких умов поставлено не було — С. Тігіпко

Під час переговорів Прем`єр-міністра України Миколи Азарова з главою уряду РФ Володимиром Путіним жодних жорстких умов з боку Москви не було.  

Про це сказав віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко в ефірі програми "Велика політика" на “Інтері”.  

"Я тільки недавно розмовляв з Миколою Яновичем, ввечері вже питав про ті переговори, які проходили. З його розповіді я зрозумів, що ніяких жорстких умов поставлено не було. Я думаю, що якщо будуть виставлятися такі умови, то більшість населення їх не сприймуть", — сказав він.

"Говорячи про вступ до Митного союзу, то треба пам’ятати, що Україна є членом СОТ, є програма наближення до ЄС, йде розмова про зону вільної торгівлі з ЄС, це окреслювалось усіма політиками, в тому числі і президентом як основний зовнішньополітичний вектор руху України. Тому, якщо якась інтеграція в іншому напрямку буде заважати, суперечити цьому, то однозначна відповідь — ні", — зазначив урядовець, коментуючи можливий вступ України до Митного союзу як поступку через зниження ціни на газ.

"Ми будемо знаходити варіанти, ми справимося і з цією ціною на газ. Є можливості збільшення видобутку газу і в Україні. Багато дуже сильних країн, які працюють взагалі на привезеному, зрідженому газі, і справляються. Це змусить нас дуже серйозно переглянути нашу економічну політику, буде нелегко, але через цю проблему ми можемо отримати і іншу якість економіки", — наголосив Сергій Тігіпко.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме