ГолосUA
12:13 13/01/2009

В МЗС про газ поговорили із Послом Чехії

Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв обговорив із послом Чеської Республіки в Україні Ярославом Башту питання транзиту газу до Європи.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі міністерства.

Українській представник подякував чеському головуванню в ЄС за вагомий внесок у досягнення компромісу з Російською Федерацією щодо відновлення постачання російського природного газу європейським споживачам.

Костянтин Єлісєєв висловив сподівання, що Чехія як головуюча в ЄС країна продовжуватиме відігравати конструктивну роль у остаточному вирішенні питань, пов’язаних із постачанням російського газу українській стороні.

У свою чергу Ярослав Башта відзначив відповідальну та конструктивну позицію України в цьому процесі. Він запевнив, що відновлення постачання газу до Європи є лише початком врегулювання проблем у відносинах між Україною та РФ у газовій сфері.

Посол Чехії підтвердив, що чеська сторона продовжуватиме займати активну позицію і готова сприяти діалогу між Україною та Росією з метою досягнення взаємоприйнятного компромісу в питанні постачання російського природного газу українським споживачам.

 

Читайте также по теме