ГолосUA
14:40 06/02/2010

В «Нафтогазі» стверджують, що компанія Фірташа намагається незаконно відібрати 11 мільярдів кубометрів газу

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що компанії Дмитра Фірташа Centrogaz Holding AG (Швейцарія) намагається незаконно відібрати у НАК "Нафтогаз" 11 млрд. кубометрів газу.

Про це заявив перший заступник голови правління НАК Ігор Діденко на брифінгу в суботу, повідомили у прес-службі уряду.

"Компанія, співвласником якої є Фірташ, якому надзвичайно комфортно працювалося за часів міністра Бойка і прем’єра Януковича, хоче позбавити НАК "Нафтогаз України" 11 млрд. кубометрів газу", — зазначив Ігор Діденко, коментуючи розповсюджену у ЗМІ заяву Centrogaz Holding AG про подачу до Стокгольмського міжнародного арбітражу відповідного позову проти Уряду України.

За словами першого заступника голови компанії, керівництво НАК "Нафтогаз України" докладає всіх зусиль, щоб захистити інтереси українських і європейських споживачів газу: "Ми не можемо бути осторонь зазіхань, які можуть призвести до позбавлення НАК "Нафтогаз України" 11 млрд. кубометрів газу".

"Намагання позбавити "Нафтогаз" 11 млрд. кубометрів газу з 18-ти, які є на сьогодні, а на кінець відкачки у зв’язку з опалювальним сезоном, ми матимемо 12-13 млрд. кубометрів газу — це надзвичайно серйозна загроза, як енергетичній безпеці нашої держави, так і для сталого постачання енергоносіїв на весь Євразійський континент" – заявив Ігор Діденко.

Він повідомив, що НАК "Нафтогаз України" працює із своїми юридичними радниками із цього приводу: "Ми беремо участь в усіх започаткованих Урядом процедурах, пов’язаних з підготовкою до процесу з Centrogaz".

Ігор Діденко також звернув увагу на те, що позов Centrogaz Holding AG подано до держави Україна, а не до НАК "Нафтогаз України": "Нафтогаз не має жодних стосунків з компанією Centragas Holding AG".

 

Читайте также по теме