ГолосUA
10:01 15/01/2009

В Нью-Йорку відбулося перше засідання групи по боротьбі з піратством в Сомалі

В штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 14 січня відбулося перше засідання Міжнародної контактної групи /МКГ/ по боротьбі з піратством в Сомалі.

"Ми упевнені в тому, що в 2009 році зможемо здолати цю проблему", — цитує ИТАР-ТАСС помічника держсекретаря США Марка Киммітта.

За його словами, групі, створення якої обумовлене схваленою в грудні цього року резолюцією Ради Безпеки ООН, слід працювати "не лише над військовим дозволом даного питання, але і для вирішення фінансових, юридичних і інших аспектів цієї проблеми".

До складу групи входять представники 24 держав, у тому числі, Росії, США, Китаю, Великобританії, а також Африканського союзу, ЄС, Всесвітнього Банку, Організації Ісламська конференція та ООН.

В оприлюдненій після закінчення засідання МГК заяві наголошується, що "піратство біля берегів Сомалі демонструє недолік безпеки і верховенства закону в цій країні".

"Сомалі продовжує представляти загрозу регіональній стабільності", — заявили члени групи.

Окрім цього вони підкреслили необхідність здобуття більшої кількості інформації про піратство і закликали всі держави надати більше засобів для спостереження за морськими розбійниками.

 

Читайте также по теме