ГолосUA
12:53 10/05/2010

В.о. Президента Польщі та кінорежисер Анджей Вайда відвідали місце авіакатастрофи, у якій загинув Качинський

Польська делегація на чолі з виконуючим обов’язки президента Польщі Броніславом Коморовським у неділю, 9 травня, побувала на місці авіакатастрофи, в якій загинув президент країни Лех Качиньський і 95 вищих державних чиновників. />  

До складу польської делегації увійшли генерал армії, колишній президент країни Войцех Ярузельський і кінорежисер Анджей Вайда. Вони оглянули місце катастрофи та поклали квіти до пам’ятного каменя.

Губернатор Смоленської області Сергій Антуф’єв запевнив, що роботи зі спорудження на місці катастрофи меморіалу почнуться одразу після завершення слідчих дій.

Після цього польська делегація вирушила до Катині, щоб відвідати меморіал загиблим під час війни польським офіцерам. Звідти польська делегація вирушить до Вітебська, а потім – на літаку до Варшави.

Нагадаємо, польська урядовий літак ТУ-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качиньський. Глава Польщі разом із офіційною польською делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 чоловік: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, не вижив ніхто

За матеріалами: Корреспондент 

Читайте также по теме