ГолосUA
07:29 03/10/2008

В Одесі працівники СБУ викрили приватне підприємство, яке переправляло в Україну нелегальних мігрантів

Службою безпеки України в Одесі викрито діяльність транснаціональної злочинної групи з чотирьох осіб – громадян України, КНР та Судану, які організували незаконне переправлення громадян Китаю через державний кордон України та сприяли їх подальшому незаконному перебуванню на території нашої держави.

Як повідомили Голос.UA в прес-центрі СБУ, з цією метою зловмисниками було створене приватне підприємство, за фіктивними запрошеннями якого іноземцям надавалися так звані «бізнес-візи» для в’їзду та тимчасового перебування в Україні протягом 3 місяців.

Таким чином у 2007-2008 рр. зловмисниками переправлено 14 громадян КНР, мета прибуття яких не відповідала типу отриманої візи. Під час опитувань іноземці повідомляли, що прибули для працевлаштування на промислових ринках України або подальшого переправлення до країн ЄС.

Службою безпеки України в Одеській області порушено кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБУ прокуратурою Одеської області щодо організатора злочинної діяльності порушено кримінальну справу за ч.1 ст.366 (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів) Кримінального кодексу України, а також щодо всіх учасників угруповання за ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

 

Читайте также по теме