ГолосUA
18:49 09/02/2009

В Одесі страйкували дальнобійники

Більше 350 водіїв-дальнобійників сьогодні протестували в Одесі й на трасі «Одеса-Київ» проти підвищення тарифів на перевезення вантажів і транспортного збору. />  

Як повідомили «Українські Новини», акція протесту почалася о 10.00.
 

Одна група протестантів (близько 250 чоловік) провела мітинг біля будинку Одеської обласної держадміністрації.
Вони тримали плакати з написами: «Забрати з державних кордонів приватні термінали», «Ні! Божевільним штрафам», «Банкіри! Ми хочемо, але не можемо розрахуватися за кредитами", "Ні! Митним поборам».
 

Протестанти також вимагали зниження процентної ставки банківських кредитів і надання кредитних канікул. У ході мітингу вони прийняли резолюцію, у якій вимагають, щоб облдержадміністрація протягом 10 днів створила робочу групу для розгляду їх претензій.
Одночасно друга група протесту — понад 100 водіїв, котрі керували великовантажними фурами, провели акцію на трасі «Одеса-Київ». Вони вишикувалися в 2-кілометрову лінію від Конюшинового моста (передмістя Одеси) по трасі, у напрямку Києва. Водії, сигналячи клаксонами, на маленькій швидкості проїхали по трасі 50 км, через що на дорозі виникли великі пробки.
 

Як заявив журналістам голова Одеського обласного комітету профспілки перевізників автомобільного транспорту й дорожнього господарства Володимир Чечеткін, ці акції — попереджувальні. Він додав, що перевізники також зазнають збитків через дальнобійників з інших міст, які виконують вантажоперевезення за більш низьку ціну.
 

Профспілка вимагає від Одеського та Іллічівського морських торговельних портів відмови від послуг водіїв з інших міст.
 

Як заявив представник страйкового комітету, якщо місцева влада не виконає вимоги протестантів, через 10 днів понад 3 тис. дальнобійників із різних регіонів приведуть у Київ свої фури на мітинг. Крім того, він заявив, що дальнобійники блокують всі під’їзні колії до Одеси.

 

Читайте также по теме