ГолосUA
09:45 14/04/2010

В Одесі з’явилася вулиця імені Леха Качинського

Депутати Одеської міської ради ухвалили рішення перейменувати одну з вулиць міста на честь польського президента Леха Качинського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом.

Ім’я Качинського носитиме частина вулиці Польської — від Дерибасівської до Буніна.

"Це гарна частина Одеси, вона може бути красиво оформленою і гідно носити ім’я президента Польщі", — сказав мер Одеси Едуард Гурвіц, додавши, що назва іншої частини вулиці збережеться.

Він зазначив, що багато споруд в Одесі були збудовані поляками, крім того, між Одесою і польськими містами встановлені тісні дружні зв’язки, зокрема, побратимом є місто Лодзь. Крім того, як з’ясували журналісти, в Одесі мешкають родичі Качинського.

За рішення перейменувати вулицю проголосували 88 депутатів з 94. Вони вшанували пам’ять загиблих в катастрофі літака президента Польщі хвилиною мовчання.

Раніше на честь Леха Качинського також перейменували одну з вулиць грузинського Тбілісі.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився під час посадки в аеропорту "Північний" у Смоленську вранці 10 квітня. За останніми даними, на борту перебували 97 людей – всі вони загинули. Серед загиблих – президент Польщі та його дружина, військова та політична еліта країни. Офіційна делегація прямувала до Катині, щоб взяти участь у жалобних заходах на місці масового поховання розстріляних польських офіцерів.

Церемонія прощання з жертвами авіакатастрофи запланована в Польщі на суботу, 17 квітня. Президента і його дружину поховають у неділю у Вавельському замку в Кракові — усипальниці польських монархів і національних героїв.

За матеріалами: Таймер Одеса

 

Читайте также по теме