ГолосUA
14:11 06/11/2008

В Одеській області та на Вінничині затримано хабарників

В Одеській області співробітник міліції вимагав від громадянина України 5 000 доларів США за відмову у порушенні кримінальних справ стосовно посадових осіб комерційної структури.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ. Незважаючи на те, що у ланцюгу домовленостей правоохоронця про отримання хабара було задіяно посередника, співробітникам СБУ вдалося задокументувати факт протиправної діяльності посадовця. При одержанні частини зазначеної суми хабарника було затримано співробітниками СБУ.

За матеріалами Служби безпеки України в Одеській області стосовно «Д» прокуратурою Одеської області порушено кримінальну справу за ознаками здійснення злочину, передбаченого ст.368 ч.2 КК України (одержання хабара посадовою особою). Підозрюваний затриманий і утримується під вартою.

Водночас, у Вінницькій області співробітниками СБУ було затримано 8-х співробітників Дністрянської митниці Державної митної служби України. Керівник даної групи організував перевіз через митний кордон України товарів сільськогосподарської та м’ясопродукції з Республіки Молдова. Внаслідок його протиправної діяльності до державного бюджету України не сплачувались митні платежі, а на територію країни потрапляли небезпечні та заборонені до ввезення продукти харчування.

Прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 (вимагання хабара), Службою безпеки України здійснюються заходи з документування усіх етапів протиправної діяльності зловмисників.

Загалом з початку 2008 року за матеріалами Служби безпеки України порушено 243 кримінальні справи за фактами отримання хабарів стосовно співробітників державних контролюючих органів.

 

Читайте также по теме