ГолосUA
05:02 14/09/2010

В Одеському порту збудують новий контейнерний термінал

Стивідорна компанія «ГПК-Україна» (дочірня компанія компанії «ГПК Гамбург порт консалтінг ГмбХ») зобов’язалася інвестувати в будівництво нового контейнерного терміналу на Карантинному молу порту 70 млн. євро.

Як повідомили у прес-службі Мінтрансу, на повну потужність термінал має запрацювати вже у 2012 році.

Відповідний меморандум було підписано між адміністрацією Одеського морського торговельного порту та представниками компанії.

Коштом інвестора до кінця 2010 року планується завершити засипку піском території майбутнього комплексу площею 19,3 га, приступити до будівництва північного і південного берегоукріпних ділянок завдовжки 920 м та розширити дорогу до транспортної естакади.

Нагадаємо, що зараз вже йдуть роботи по намиванню надводної частини Карантинного молу.

«Ми вирішили усі проблеми, пов’язані з розширенням потужностей Одеського порту. Зараз розпочато новий етап одного з найамбітніших наших проектів – будівництво надводної частини молу», — наголосив Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко.

Довідка: в рамках реалізації проекту будівництва планується будівництво контейнерного терміналу на штучно утвореній території із зовнішньої сторони Карантинного молу, що забезпечить приріст вантажообігу контейнерів у Одеському порту на 600 тис. TEU на рік. Основним призначенням комплексу є забезпечення навантажувально-перевантажувальних робіт з приймання, тимчасового зберігання та відвантаження контейнерів на відкритих складських майданчиках місткістю одноразового зберігання до 16 тис. TEU. Загальна вартість проекту складає майже 4,5 млрд. грн.

 

Читайте также по теме