ГолосUA
09:34 07/06/2009

В одному з ПТУ Кривого Рогу навчалися «мертві душі»

У Центрі підготовки працівників будівельної сфери Жовтневого району Кривого Рогу викрили аферу з кількістю студентів.

Два місяці тому тут навчалося декілька десятків «мертвих студентських душ», повідомили ГолосUA у прес-службі Управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області.

Випускникам шкіл пропонували здати документи і не відвідувати заняття, а через рік обіцяли видати диплом. За таке легке навчання від студентів вимагалося одне — не претендувати на стипендію, яка складає 200 грн в місяць. Якщо студент не з’являвся за дипломом, його відраховували за неуспішність у навчанні.

За словами прокурора Жовтневого району Кривого Рогу Вадима Мірошниченка, керівника ПТУ — організатора такої мережі — затримали при отриманні хабара. Він зібрав колектив і почав вимагати від своїх же вчителів гроші — по 10 тис. грн з кожного, інакше погрожував викрити всіх.

Аби застрахувати себе від будь-яких неприємних «сюрпризів», директор училища обрав найкращий спосіб — втягнув в аферу весь педагогічний колектив. Побоюючись звільнення, кожен з них зобов’язаний був привести до ПТУ певну кількість фіктивних студентів, а потім цілий рік ставити фантомам оцінки, як таким, що справді вчаться, а також ходити в бухгалтерію за їхніми стипендіями.

 

Читайте также по теме