В органічних продуктах немає синтетичних добавок. Саме цим вони відрізняються від звичайної сільської городини.
Про це сказав засновник Клубу органічного землеробства Петро Трохименко в коментарі кореспонденту ГолосUA.
"Найперша і найголовніша відмінність — це те, що для вирощування органічної продукції заборонено застосовувати синтетичні добрива, хімію", — наголосив експерт.
За його словами, зберігають органічні продукти лише природними консервантами — органічним цукром, оліями, пряностями, сіллю, натуральними кислотами. "Органіку пакують лише у папір, скло, біопластик. Штучні барвники й ароматизатори заборонені", — наголосив П. Трохименко.
У Європі дедалі популярнішим стає органічне землеробство. Крамниці з екологічно чистою продукцією з’являються і в Україні. Щоправда, харчі у них коштують удвічі дорожче, ніж на базарі чи в супермаркеті.
О. Черненко />