ГолосUA
08:45 25/02/2010

В перші дні свого президентства Янукович збирається укріплювати систему влади

В перші дні свого президентства Віктор Янукович збирається укріплювати систему влади.

Про це він сказав, проголошуючи свою промову з трибуни офіційної зали у Верховній Раді, передав кореспондент ГолосUA.

«Що я відчув, тримаючи руки на Євангелії? — Відповідальність і смиренність перед народом України, яка віддала більшість голосів за мене. Вибори завершилися, весь світ визнав іх демократичними і міжнародна спільнота підтвердила прозорість волевиявлення України. Ми гідно витримали цей екзамен та перегорнули чергову сторінку в історії», — сказав глава держави.

Новообраний Президент зазначив, що зараз країна перебуває у складному стані. «У нас борги, зовнішні запозичення, бідність, корупція, і це далеко не повний перелік. Попри це, я вважаю, що державу можна не тільки рятувати, але й піднести на відповідний рівень. Я вірю в свою команду, інакше б не йшов на вибори. І для цього в першу чергу треба відновити систему державного управління — це будуть мої перші кроки, побудувати дієздатну владу, реформувати Кабінет міністрів, перетворити його на команду, а не на політичних офіціантів», — сказав він.

Особливу роль новообраний Президент відводить парламенту. «Це місце для сильної та стабільної парламентської більшості. Якщо ми зможемо очистити свої серця і побудувати ефективну співпрацю між Президентом, урядом і Верховною Радою, ми вийдемо на гідний рівень, відкинемо всі амбіції, адже в святому письмі сказано: змирися із свом суперником», — сказав Президент.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме