ГолосUA
07:01 06/06/2010

В питаннях фінансового забезпечення лікування дітей не повинно бути політики — Литвин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин напередодні під час робочої поїздки до Сумської області відвідав відділення гематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, в якому лікуються онкохворі діти.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

Спікер ознайомився з умовами їх перебування та поспілкувався з медичними працівниками, дітьми та їх батьками.

Завідуюча відділенням гематології Ліана Нікітенко повідомила, що фінансування лікування хворих дітей держава забезпечує лише на 20%. Все інше — за рахунок благодійних організацій та батьків онкохворих дітей. За десять останніх років благодійний фонд «Відень» закупив ліків на 400 тис.євро, а інший фонд з Німеччини — закупив обладнання на 400 тис.грн. Активно допамагає відділенню і Сумський обласний фонд допомоги онкохворим дітям.

Голова Верховної Ради України В.Литвин привіз дітям подарунки, передав відділенню меблі та музичний центр.

Підсумовуючи побачене та почуте, він сказав: «Мабуть всіх державних діячів потрібно привозити, щоб вони все це бачили». «Я готовий стати на коліна перед матерями, які демонструють мужність і силу волі, і перед лікарями, які щодня бачать цих діток і борються з бідою, коли водночас їм треба посміхатись, говорити підбадьорюючі слова. Я вдячний подвижникам- волонтерам і тим благодійникам, які надають допомогу подібним медичним закладам. Саме на таких небайдужих людях, як ви, тримається Україна», — сказав В.Литвин.

Керівник парламенту зазначив, що у питанні фінансового забезпечення лікування дітей не повинно бути політики, і тому «ми маємо зробити все, аби ухвалити рішення у парламенті щодо виділення необхідних коштів».

 

 

Читайте также по теме