Ольга Черненко
16:35 19/01/2011

В ПР пропонують опозиції їхати за кордон зі звичайними паспортами

У Партії регіонів пропонують опозиції їхати за кордон зі звичайними паспортами.

Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Поїздки наших депутатів за кордон іноді бувають з конфузами. Тому нехай беруть звичайний паспорт — і в дорогу. А тут починають чіпляти якісь політичні мотиви. Це повна дурість, — наголосив він. — Нехай опозиція тікає закордон зі звичайними паспортами. Яка різниця? Бо у нас же по магазинах депутати їздять за кордон з дипломатичними паспортами. Хіба це нормально?».

Водночас, за словами нардепа, він сумнівається, що його парламентські колеги прислухаються до прохання Міністерства закордонних справ.

«Думаю, що, на жаль, депутати не дослухаються. Бо кожен тримає паспорт при собі і ніхто ніколи не здавав його. Хоча, за законом, цю вимогу треба виконувати», — додав Л. Кожара.

Нагадаємо, депутатів просять здати дипломатичні паспорти в МЗС. Про це депутатів сповістив керівник апарату парламенту Валентин Зайчук. Мовляв, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів та службові паспорти співробітників апарату Верховної Ради повинні зберігатися у Міністерстві закордонних справ. Це нововведення запроваджується відповідно до доручення Президента Віктора Януковича від 24 грудня 2010 року.

Таким чином, депутати мають повертати паспорти до Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків протягом десяти днів після повернення зі службового відрядження за кордон для передачі документа МЗС.

Водночас в опозиції вирішили, що таким чином влада хоче обмежити їхні можливі контакти з іншими країнами.

Читайте также по теме