В.Путін вважає, що М.Азаров ефективно використовує мільярди, зекономлені на зменшених тарифах на газ

 

Завдяки домовленості про зниження цін на газ для України в обмін на продовження перебування Чорноморського флоту в Криму український уряд мав змогу ефективно використати виручені кошти для вирішення економічних питань.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін в ході засідання українсько-російського комітету з питань економічного співробітництва в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

"Як ви знаєте, завдяки ухваленим рішенням були значно знижені ціни на газ для українських споживачів. І я знаю, що український уряд доволі ефективно використовує отримані кошти, а йдеться про мільярди доларів, для вирішення поточних економічних та соціальних питань", — зазначив він.

Нагадаємо, 21 квітня поточного року у Харкові президенти України і РФ Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду з питань перебування Чорноморського флоту на території України, якою передбачено базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

Читайте также по теме