ГолосUA
14:19 16/07/2010

В Росії через спеку загинув врожай на площі майже 10 мільйонів гектарів

Вже 17 регіонів Російської Федерації оголосили надзвичайний стан через аномальну спеку; температура повітря кілька днів поспіль перевищує норму в середньому на 8-10 градусів, при цьому у більшості регіонів кілька тижнів вже не було опадів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в оперативному штабі Міністерства сільського господарства РФ. />  

Через негативний вплив посухи у Приволзькому, а також в окремих областях Центрального, Уральського і Південного федеральних округів прогнозується суттєве зниження врожайності і валового збору зерна.

Надзвичайну ситуацію оголошено у 17 суб’єктах Російської Федерації — Оренбурзька область, Республіка Башкортостан, Саратовська область, Республіка Татарстан, Самарська, Воронезька, Челябінська, Волгоградська, Пензенська області, Республіка Мордовія, Нижегородська область, Удмуртська, Чуваська Республіки, Ульяновська, Тамбовська, Кіровська та Курганська області. Готуються до введення режиму НС Республіка Марій Ел, Рязанська область.

За оперативними даними, постраждалих від посухи суб’єктів Російської Федерації, загибель сільськогосподарських культур сталася на площі 9,6 мільйонів гектарів.
 
Д. Кляхін

 

Читайте также по теме