ГолосUA
12:07 11/03/2009

В Росії переконані, що їх флот повинен залишатися у Криму і після 2017 року

Чорноморський флот Російської Федерації повинен залишитися в Севастополі і після закінчення дії договору про його перебування на території України до 2017 року, переконаний спікер Ради Федерації РФ Сергій Миронов.

Як повідомила «Українська правда», таку думку він висловив, відповідаючи на запитання одного з депутатів петербурзького парламенту в ході традиційного звіту про роботу Ради Федерації.

«Севастополь був, є і буде містом російської морської слави. Перебування там російського флоту легітимне і нормальне», — сказав він.

При цьому спікер підкреслив, що в умовах суверенітету України продовження перебування Чорноморського флоту в Севастополі можливе тільки на підставі міждержавних домовленостей. «Альтернативи переговорному процесові немає», — наголосив Миронов.

Торкаючись реформування Збройних сил РФ, він відзначив, що погоджується не з усіма позиціями проведених змін, і розповів, що як член Ради безпеки подав свої пропозиції верховному головнокомандувачу. «Це моє бачення реформи, зокрема, це стосується повітряно-десантних військ», — сказав він.

 

Читайте также по теме