Даниил Кляхин
16:55 20/12/2010

В Росії порушили кримінальну справу за фактом використання рабської праці українців

 

Кримінальну справу за фактом використання рабської праці громадян України на території ТОВ «Артекс-Агро» (Краснодарський край, Росія) порушили російські правоохоронці.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Слідчого комітету прокуратури Росії.

Як повідомляв ГолосUA, у листопаді 2010 року до Генерального консульства України та правоохоронних органів у Ростові-на-Дону звернулися дві громадянки України, які повідомили, що втекли з ТОВ «Артекс-Агро», де їх та інших українців утримували силою та примушували працювати.

Дані, які повідомили у своїх заявах 29-річна Світлана Борка і 32-річна Зіта Вайс, підтвердилися. Слідство встановила, що у квітні 2010 року група громадян України прибула на територію Краснодарського краю для здійснення трудової діяльності в ТОВ «Артекс-Агро». Українців розмістили у бараках, відібрали документи та примушували працювати на сільгоспроботах. Грошей за роботу не платили, тримали під охороною. Проти тих, хто намагався відмовитися, застосовували силу – били та знущалися.

Тепер за результатами дослідчої перевірки громадянок України порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 127.2 Кримінального Кодексу РФ: «використання рабської праці відносно двох і більше осіб, із застосуванням шантажу, насильства чи загрози його застосування; з вилученням, приховуванням або знищенням документів, що засвідчують особу потерпілого».

Читайте также по теме