ГолосUA
14:52 18/09/2010

В Росії стартує фестиваль анімації «Крок»

Фестиваль світової анімації «Крок. Світ дитинства» розпочинається сьогодні (18 вересня) на борту теплохода «Віссаріон Бєлінський», який пройде за маршрутом Нижній Новгород — Самара — Саратов — Волгоград — Казань — Чебоксари — Нижній Новгород.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили в оргкомітеті фестивалю.

«Крок» — єдиний у світі кінофестиваль, який проводиться на паритетних засадах між Росією та Україною і проходить по черзі в одній з країн. Фестиваль існує вже більше 20 років і за цей час домігся статусу одного з найпрестижніших оглядів світової анімації.

У цьому році він присвячений творчості молодих мультиплікаторів і представляє роботи дебютантів і студентів. Свої роботи надіслали кіношколи і окремі автори з 38 країн світу. /> У конкурсну програму «Кроку» було подано більше 800 заявок. Визначати кращих з кращих буде міжнародне журі у складі Ізабелли Плучіньскої (Польща), Кине Оне (Норвегія), Теодора Ушева (Канада), Ірен Роздобудько (Україна) та Олексія Алексєєва (Росія).

У фестивальну програму поряд з конкурсом входять інформаційні покази «Слідами майстрів», демонстрація фільмів-призерів Міжнародного фестивалю анімації в Ансі, вечір «Наші прем’єри», ретроспектива стрічок членів журі, майстер-класи Юрія Норштейна та інших відомих мультиплікаторів.

У рамках фестивалю відбудеться круглий стіл з проблем дитячого кіно «Вплив сучасної анімації на розвиток дітей». Для дітей у містах за маршрутом прямування теплоходу організовують безкоштовні покази нових мультфільмів, а також шоу за участю акторів і клоунів.

У якості засновників фестивалю «Крок» виступили міністерства культури Росії та Україні, Союз кінематографістів РФ, Національна спілка кінематографістів України. Голови оргкомітету — заступник міністра культури РФ Катерина Чуковська і народний артист України кінорежисер Олег Фіалко. Президентів фестивалю теж два: від Росії — Едуард Назаров, від України — Давид Черкаський. Почесний президент — всесвітньо відомий режисер Юрій Норштейн.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме