ГолосUA
15:32 15/10/2008

В Секретаріаті передбачають завтрашнє звільнення голови ВАСУ

Завтра, 16 жовтня, під час засідання Ради суддів України буде розглядатися питання про звільнення з посади Голови вищого адміністративного суду України. 

Про це сьогодні повідомив керівник служби з представництва в судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк.

За його словами, на сьогодні всі адміністративні суди, які рошташовуються в м.Києві, фактично не працюють внаслідок блокування представниками БЮТ.

«Усе це свідчить про сплановані дії, які можна назвати лише безпрецедентним рейдерством проти всієї судової системи України», — вважає Руслан Кирилюк.

Окрім цього, він вважає назвав ухвалу Київського окружного адміністративного суду про зупинення Указу Президента України щодо реорганізації адміністративних судів Києва «відверто незаконною і поза межами компетенції адміністративних судів».

«Це є відверто протиправним втручанням у конституційні повноваження Президента України. Ці питання має вирішувати винятково Конституційний Суд», — підкреслив працівник секретаріату Президента. 

Він також повідомив, що секретаріат Президента вже подав апеляційну скаргу на цю ухвалу.

«Я переконаний, що суд апеляційної інстанції прийме законне рішення і дасть належну юридичну оцінку»- сказав він 

Водночас Руслан Кирилюк вважає, що всі попередні події показують, що «наступним кроком буде блокування роботи Київського апеляційного адміністративного суду».

«Ми сподіваємося, що завдяки Вищому адміністративному суду України буде створена, в тому числі, можливість щодо належного розгляду виборчих справ та інших резонансних справ, і взагалі робота судів буде нормалізована» — наголосив Руслан Кирилюк.

 

Читайте также по теме