ГолосUA
17:30 14/07/2010

В СНД почав прийом студентів перший Мережевий університет

Мережевий університет СНД в 2010 році прийме на навчання 141 студента з країн Співдружності незалежних держав.

Про це на Конференції міністрів освіти держав-учасників СНД повідомив виконавчий директор Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасників СНД (МФГС) Армен Смбатян, передав кореспондент ГолосUA.

Проект «Мережевий університет СНД» був ініційований Російським університетом дружби народів (РУДН). Підтримку проекту надає МФГС. У Консорціум Мережевого університету увійшли 16 провідних вузів з 8 країн: Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану та України. Зокрема, нашу країну у Консорціумі представляють Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара та Донецький національний університет.

У 2010-2011 навчальному році студенти пройдуть навчання за загальними освітніми програмам за напрямами: «Міжнародне право», «Менеджмент» за спеціалізаціями «Управління міжнародними проектами» і «Міжнародний менеджмент», «Економіка» за спеціалізацією «Міжнародна торгівля», «Філологія» за спеціалізацією «Російська мова та література».

«Мережевий університет СНД — це один з перспективних проектів. Він відповідає найбільш сучасним підходам до розвитку вищої професійної освіти, які склалися у світовій практиці», — сказав А. Смбатян. За його словами, з початком роботи Мережевого університету можна з упевненістю говорити про те, що в СНД закладені основи системи академічної мобільності. «Для багатьох студентів з країн СНД створено можливість одночасного навчання в найкращих вузах наших країн і отримання двох магістерських дипломів», — відзначив виконавчий директор МФГС.

У 2010-2011 навчальному році Мережевий університет СНД прийме 141 студента, в даний час у вузах-учасниках консорціуму відбувається приймальня кампанія.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме