ГолосUA
14:55 03/09/2010

В столиці було знайдено 18 бойових снарядів

У Печерському районі столиці працівники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій виявили 18 бойових снарядів.

Про це повідомила прес-служба МНС.

 

2-го вересня, о пів на десяту ранку, до Головного управління МНС надійшло повідомлення, що в Печерському районі столиці, на вулиці Струтинського, 13/15 під час проведення земляних робіт місцеві жителі виявили предмет, схожий на боєприпас. До вказаного місця була направлена група піротехнічних робіт центрального аварійно-рятувального загону МНС для знешкодження вибухонебезпечного пристрою.

Рятувальники вилучили знайдений боєприпас – ним виявився снаряд калібром 76 мм часів Великої Вітчизняної війни. Невдовзі ще один виклик надійшов з вулиці Підвисоцького, 4, що теж на Печерську. Цього разу небезпечна знахідка складала 16 снарядів, 14 із яких калібром 76мм, і 2 снаряди по 122мм і 152мм, – їх також було розміновано.

Третій раз працівникам МНС довелося виїжджати в Голосіївський район. Там на будівельному майданчику, за адресою провулок Червоноармійський, 3, був знайдений ще один 76-міліметровий снаряд, залишений з часів війни. />  

Всі вибухонебезпечні пристрої були обережно вилучені, вивезені на полігон і знешкоджені.
 

За словами начальника групи піротехніків, усі снаряди відносились до першої категорії – у такому випадку дозволяється транспортування. Щодо загрози населенню, то вона існувала лише у випадку стороннього втручання. Завдяки тому, що розмінуванням займалися підготовлені фахівці-піротехніки, нещастя вдалося уникнути.
 

Нагадаємо, що всього з початку року на території столиці було вилучено та знешкоджено 237 боєприпасів часів ВВВ.

 

Читайте также по теме