В центрі міста Галич виявили 69 застарілих боєприпасів

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Працівники групи піротехнічних робіт Головного управління МНС в Івано-Франківській області, в самому центрі Галича, виявили та вилучили із землі 69 одиниць застарілих боєприпасів: 62-і мінометні міни, 5-протитанкових мін, 3 ручні гранати та шість сотень патронів.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в центі пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Під час проведення будівельних робіт 45-ти річний власник однієї із присадибних ділянок, натрапив на незвичайну знахідку, зовні схожу на вибухонебезпечний предмет. Тому відразу повідомив міського голову Галича, а той в свою чергу звернувся за допомогою до рятувальників.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Як зазначили фахівці МНС, ситуація ускладнювалася тим, що знахідка була виявлена в районі щільної забудови та неподалік місцевого ринку.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Знайдені боєприпаси, як зазначає начальник групи піротехнічних робіт Головного управління МНС в області майор служби цивільного захисту Олександр Куштапін, хоча і пролежали в землі більше як півстоліття, становили певну небезпеку для оточуючих, адже зона ураження в разі вибуху будь-якого із снарядів складала близько 50 метрів.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Завдяки професійності піротехніків МНС роботи по вилученню застарілих боєприпасів були проведені успішно. Чималий скарб «небезпечних знахідок» прикарпатські піротехніки знешкодили на території села Дубівці Галицького району в місцевому кар’єрі.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">З початку цього року піротехніками Головного управління МНС в Івано-Франківській області вилучено із землі та знешкоджено вже близько п’яти сотень застарілих боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

 

Читайте также по теме