ГолосUA
11:22 15/05/2010

В тунелі під Ла-Маншем сталася пожежа

Пожежа сталася в тунелі під Ла-Маншем, перервано рух швидкісних потягів компанії Eurostar. Майже тридцять водіїв вантажівок були евакуйовані з Євротунелю.

Позаштатна ситуація, за даними компанії Eurostar — оператора залізничної мережі, сталася внаслідок "появи диму при проходженні складу в південному тунелі". "Ми сподіваємося незабаром вивезти звідти швидкісний вантажний потяг і відновити сполучення по південному тунелю", — відзначив представник компанії.

Рух поїздів до Лондона було зупинено з 9.30 за місцевим часом (10.30 за Києвом), повідомили в Infrabel (оператор бельгійської сторони залізниці).

Наразі вже відновлено рух по північному тунелю під Ла-Маншем з Лондона до Парижа і Брюсселя після півторагодинної зупинки. Проте, як констатують залізничники, буде потрібно принаймні кілька годин, щоб нормалізувати графік руху потягів.

Eurostar представляє залізничну мережу, що з’єднує Лондон та графство Кент у Великобританії з містами Париж і Лілль у Франції та Брюсселем у Бельгії. Потяги Eurostar перетинають Ла-Манш через Євротунель.

Через зіткнення поїздів у передмісті Брюсселя в середині лютого рух швидкісних поїздів Eurostar між Лондоном і бельгійською столицею було перервано більш ніж на два тижні. Тоді загинули 19 людей, понад 160 отримали поранення.

За матеріалами РІА-Новини />  

Читайте также по теме