ГолосUA
17:56 11/11/2008

В учбових закладах вводяться нові норми фізкультури

Рішення про реформування фізичного виховання у навчальних закладах України ухвалили на спільному засіданні колегії трьох міністерств — охорони здоров’я, освіти та у справах сім’ї, молоді і спорту. Ця нарада відбулася у Державному педагогічному університеті ім. Драгоманова.  

Як повідомив кореспондент ГолосUA, представники міністерств вирішили запровадити єдину систему з виховання учнів та студентів. Зокрема, вона передбачає затвердження нових нормативів фізичних навантажень дітей (старі діяли з 60-х років), забезпечення кожного навчального закладу підготовленим медичним працівником, перепідготовку вчителів фізкультури, поліпшення матеріально-технічної бази шкільних спортзалів, розвитку позашкільних спортивних закладів.

Приводом для перегляду нормативів та правил фізичного виховання стали почастішання випадків раптової смерті школярів на уроках фізкультури та погіршення загального стану здоров’я дітей. Тільки минулого року на тисячу дітей у віці до 17 років припадало 1326, 3 випадки захворювань.

Більшість змін, згідно рішенню колегії, мають бути введені протягом наступного року, а задля цього їх має законодавчо затвердити Верховна Рада. В інтерв’ю кореспонденту ГолосUA народний депутат Віктор Корж спрогнозував, що за ухвалені зміни проголосують всі парламентські фракції. Водночас невідомими лишаються джерела фінансування реформи. За словами Коржа, “цим має опікуватись діючий уряд”.

 

Читайте также по теме