ГолосUA
06:36 12/07/2010

В Уганді унаслідок вибухів загинули 64 людини

Жертвами двох вибухів в Уганді стали 64 людини. Теракти сталися в місцях скупчення фанатів, що стежили за Чемпіонатом світу з футболу.  />  

Вибух, що приніс більше всього жертв, стався в регбі-клубі, де люди спостерігали за матчем між збірними Нідерландів і Іспанії на великому моніторі на відкритому повітрі. Другий вибух відбувся в ефіопському ресторані, в результаті постраждали щонайменше 3 жителі США. За словами Джоанн Локард, представника прес-служби посольства США в Кампалі, в результаті вибухів загинув 1 американець.
 

За однією з версій, в регбі-клубі діяв терорист-смертник.
 

Начальник поліції Кампали вважає, що за вибухами стоїть повстанське угрупування Сомалі "Аль-Шабаб", пов’язане з міжнародним терористичним угрупуванням "Аль-Кайєда". Вважається, що в числі її членів знаходяться бойовики, що раніше брали участь в конфліктах в Іраку, Афганістані і Пакистані. Одночасність атак — також одна з ознак "Аль-Кайєди".
 

Раніше влада Уганди отримувала попередження з боку бойовиків Сомалі про можливі атаки проти мирних мешканців Уганди у зв’язку з тим, що країна відправила миротворчі війська до Сомалі, де відбуваються військові дії.

За матеріалами: РБК, Associated Press

 

Читайте также по теме