В УГКЦ підтвердили, що Любомир Гузар пішов у відставку за власним бажанням і без тиску

В Українській Греко-Католицькій церкві підтвердили, що голова УГКЦ Любомир Гузар пішов у відставку виключно за власним бажанням і без тиску.

Про це повідомив керівник департаменту інформації Української Греко-Католицької церкви отець Ігор Яців у ефірі «5 каналу».

«Блаженнійший пішов тому, що він наперед передбачав такий крок, як ми чули з його пояснень», — сказав він.

Водночас о. Ігор Яців пояснив, що, згідно з канонічним правом, єпископи повинні подати прохання про відставку після досягнення 75-річчя, тоді як голова Греко-Католицької церкви не має такого зобов’язання. «Але, зважаючи на те, що людина, роблячись старшою, починає мати менше фізичних можливостей далі активно вести за собою паству, він розумів, що у певний момент, коли він уже зробить те, що зможе, повинен поступитися місцем молодшому, більш енергійному, щоб продовжували його працю», — додав він.

При цьому о. Ігор Яців підкреслив, що Любомир Гузар пішов у відставку «виключно з власної ініціативи, цілком вільно, без жодного примусу, без жодної спонуки, тільки за власним переконанням, власним рішенням, будучи повністю вільним у цьому своєму виборі».

Читайте также по теме