В УГКЦ стверджують, що з відходом Любомира Гузара нічого не зміниться

В Українській Греко-Католицькій церкві стверджують, що з відходом Любомира Гузара всередині церкви та у її зовнішній стратегії нічого не зміниться.

Про це повідомив керівник департаменту інформації Української Греко-Католицької церкви отець Ігор Яців у ефірі «5 каналу».

«Вона (УГКЦ – ред.) функціонуватиме далі так, як вона функціонувала і дотепер. Не сталося жодної кризи. Просто є момент зміни проводу церкви. Один глава церкви відходить, інший глава церкви прийде, у недалекому часі», — сказав він.

За словами речника УГКЦ, завданням нового голови Української Греко-Католицької церкви буде, насамперед, допомогти «залишитися церкві церквою», а не нарощувати фінансовий чи кількісний потенціал. «Тобто, що сьогодні нас 5 мільйонів, а завтра буде 10 – ми не маємо таких стратегічних цілей. Наша мета — жити у святості і у єдності», — підкреслив він.

Саме тому, додав о. Ігор Яців, зміна глави церкви не впливатиме на стратегію та тактику церкви не лише в Україні, а й за кордоном. «У Північній, Південній Америці, у Австралії, Європі є наші єпархії, парафії, єпископи, священники. Все це буде далі функціонувати так, як функціонувало дотепер. Тому що церква не побудована на особі, а побудована на спільноті. Один керівник відходить, інший прийде і буде керувати тією самою спільнотою», — наголосив він.

Читайте также по теме